ΑΛΗΘΕΙΑ, ΣΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΩΦΕΛΗΘΗΚΕ Η ΟΡΘΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΟΥ ΕΥΤΕΛΙΣΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ;;;

 

του Αιδεσιμωτατου 

πατρος Ευσταθιου Κολλα.

«…τα δε πάντα ελεγχόμενα υπό του φωτός φανερούνται. Παν γαρ το φανερούμενον φως εστί… Βλέπετε ουν πώς ακριβώς περιπατείτε, μη ως άσοφοι, αλλ’ ως σοφοί, εξαγοραζόμενοι τον καιρόν, ότι αι ημέραι πονηραί εισί»

(Εφεσ. 5, 10-16)

Με άρθρο μου προς τα Μ.Μ.Ε., εκφράζοντας και την μεγάλη αγωνία των πιστών, ζητήθηκε από τους Επισκόπους, που συμμετείχαν στο ΦΙΑΣΚΟ, εκεί στο Κολυμπάρι της αδιάφορης Εκκλησίας της Κρήτης, να απολογηθούν, ο καθένας ξεχωριστά στην επαρχία του, προς τον εντολοδότη υπερασπιστή και φρουρό της Ορθοδόξου Πίστεως, πιστό λαό του Θεού. Τους ζητήθηκε να απολογηθούν, για το τι ακριβώς έπραξαν και ποία θέση πήραν τελικά στην απαράδεκτη από Ορθοδόξου πλευράς και Εκκλησιολογίας Ψευδοσύνοδο.

Τους ζητήθηκε να αναφέρουν στους πιστούς, αν τους εξέφρασαν σωστά και ορθοτόμησαν πράγματι τον λόγο της αληθείας, στις όλως αντορθόδοξες αποφάσεις που πάρθηκαν εκεί στη Ληστρική αυτή Ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου της Κρήτης, ή συμβιβάστηκαν και συμφώνησαν τελικά και σε ΦΑΝΑΡΙΩΤΙΚΗ διάλεκτο απάντησαν, με εμφανή αυθαιρεσία – αδιαφορία… «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε».

Απάντησαν, δηλαδή, χωρίς δισταγμό, έναντι της μόνης σώζουσας Ορθοδόξου Πίστέως μας, ότι «η Ορθόδοξη Εκκλησία βγήκε κερδισμένη από την τελική έκβαση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου». Και προσέτι «έβαλαν και το κερασάκι στην τούρτα», χρησιμοποίησαν και το Δεσποτικό τους προσωπείον, τον άκρατο Δεσποτισμό τους που είναι ο θάνατος της Ορθοδοξίας. Απαίτησαν, δηλαδή, ότι «οι πιστοί πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στους Επισκόπους τους, που επαξίως τους εκπροσώπησαν στην Μεγάλη Σύνοδο».

Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, με τα λεγόμενά τους αυτά, δηλώνουν απερίφραστα ότι έχουν συμφωνήσει με τα όσα αντορθόδοξα εισηγήθηκε και τα πέρασε ο αυτομολήσας προς τον Αιρεσιάρχη αβάπτιστο Πάπα της Ρώμης, Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίος Αρχοντώνης και ο πιστός λαός, εντελώς αποσβολωμένος από όλα αυτά τα απαράδεκτα από Ορθοδόξου πλευράς, ερωτά τους αδίστακτους αυτούς τολμητίες Επισκόπους:

1) Δηλαδή, είναι κέρδος, άγιοι πατέρες της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, όταν αναγνωρίστηκαν όλοι οι ετερόδοξοι ως Εκκλησίες; (Άπαγε της Βλασφημίας!!).

2) Κέρδισε πράγματι, άγιοι πατέρες, η ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ του Ιησού Χριστού, όταν ενσυνείδητα υπογράψατε, όλες αυτές τις εφάρματες θεολογικές ασάφειες που έχουν καταγραφεί στην ύπουλη Εγκύκλιο της ψευδοσυνόδου της Κρήτης σε βάρος της Ορθοδόξου πίστέως μας; Αποδεχθήκατε όλες αυτές τις ύπουλες, θεολογικά, ασάφειες οι οποίες ουσιαστικά κατοχυρώνουν θεσμικά τον Οικουμενισμό και δημιουργούν σύγχυση στη συνείδηση των πιστών (άπαγε της βλασφημίας!!).

3) Αλήθεια, άγιοι πατέρες, πραγματικά πιστεύετε ότι βγήκε κερδισμένη η Ορθόδοξη Εκκλησία μας, όταν αποδεχθήκατε, ότι οι ετερόδοξοι γενικώς, έχουν ως αποστολή και συμβάλλουν θετικά στην προώθηση της ενότητας του χριστιανικού κόσμου, ενώ ουσιαστικά αποβλέπουν στην εξαφάνιση της Ορθοδόξου πίστεως και την ίδρυση του οικουμενισμού που είναι η μεγαλύτερη εκκλησιαστική αίρεση (άπαγε της βλασφημίας)!!

4) Αλήθεια, άγιοι πατέρες, πιστεύετε με τα καλά σας, ότι βγήκε κερδισμένη πράγματι η Ορθόδοξη Εκκλησίας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, εκεί στη Ληστρική Σύνοδο στο Κολυμπάρι της Κρήτης, όταν αποδεχτήκατε ότι αυτή η Σατανοκίνητη Ψευδοσύνοδος, αυτό το κακό συναπάντημα του παγκόσμιου ΣιωνοΜασονικοΟικουμενισμού κι εκείθεν, «αποτελεί αυθεντικήν μαρτυρίαν της πίστεως εις τον Θεάνθρωπον Ιησούν Χριστόν; (άπαγε της βλασφημίας)!

5) Αλήθεια, επιμένετε, άγιοι πατέρες, ότι βγήκε κερδισμένη η Ορθόδοξη Εκκλησία μας, όταν με το έτσι θέλω αναγνωρίσατε τους Νεστοριανούς, τους αντιχαλκηδονίους, τους Μονοθελητές, τον Παπισμό, τους Μονοφυσίτες και όλες τις αιρέσεις ως Εκκλησίες, τη στιγμή κατά την οποίαν, όλοι αυτοί είναι καταδικασμένοι από Οικουμενικές Συνόδους των Θεοφόρων αγίων Πατέρων της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας; (άπαγε της βλασφημίας)!

Λοιπόν, άγιοι πατέρες, όταν όλα αυτά και πολλά άλλα αντορθόδοξα, τα έχετε αποδεχθεί ανεπιφύλακτα, τα ψηφίσατε και τα υποστηρίζετε εισέτι, τότε το Ορθόδοξο σώμα της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού, αυτός ο φρουρός της Ορθοδόξου Πίστεως, ο πιστός λαός, δικαίως σας καταγγέλλει δημόσια ως προδότες της Ορθοδόξου Πίστεώς μας, και αναφωνεί με στεντόρεια φωνή, ΕΣΤΩ ΑΝΑΘΕΜΑ (Καν. Α’ και Β’ ΣΤ’ Οικ. Συν.).

Γιατί, άγιοι πατέρες, «εθρηνήσαμε υμίν (για όσα τεκταίνονται σε βάρος της Ορθοδοξίας μας) και ουκ εκόψασθε (δεν εκτυπήσατε τα στήθη σας, και δεν ριχτήκατε σε αγώνα προστασίας της, αλλά τουναντίον, συμβιβαστήκατε με τους εχθρούς της). Λοιπόν, Γεννηθήτω η τράπεζα υμών ενώπιον υμών εις παγίδα και εις σκάνδαλον… Και την επισκοπήν υμών λάβοι έτερος) (Ματθ. 11, 17 πρβλ. Ψαλμ. 68, 23 & 108, 8).

Πρεσβύτερος ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚΟΛΛΑΣ
Ορθόδοξος Θεολόγος
Εκκλησιαστικός Συνήγορος
Επ/μος Πρ/δρος Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s