ο λαός ούτε καν κομπάρσος!

ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» είπε, μεταξύ άλλων, σχετικά με την οικονομική κρίση περίπου τα εξής αξιοπρόσεκτα:

«Πρέπει την οικονομική κρίση να τη ιδούμε στην πραγματική της διάσταση και να σοβαρευτούμε. Ο λαός πρέπει να είναι υπεύθυνος, αφού έχει όλη τη δύναμη στα χέρια του. Και επομένως δεν πρέπει ν’ αγανακτεί, αφού του δίνεται η δυνατότητα ν’ αποφασίζει. Δεν μπορεί τη μια μέρα να ψηφίζει και την άλλη να λέει επαναστατώ. Πρέπει όλα να τα ιδούμε με τη σκέψη πώς ν’ απαλλαγούμε απ’ τη δύσκολη κατάσταση. Προσωπικά συνιστώ να μην μας πιάνει πανικός…».

Τα λόγια αυτά του Αρχιεπισκόπου είναι πολυσήμαντα. Και αξίζει νομίζω να τα σχολιάσουμε. Και πρώτα-πρώτα να εξετάσουμε γιατί ο λαός, ενώ, σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο,«έχει όλη τη δύναμη στα χέρια του» και «είναι υπεύθυνος» για την Πολιτεία, όμως δεν ισχύει το ίδιο και για την Εκκλησία! Όπου τα πάντα αποφασίζονται άνωθεν. Τους επισκόπους…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 700 επιπλέον λέξεις

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.